Reguli privind publicarea review-urilor

Datorita numarului imens de review-uri pe care am fost nevoiti sa le respingem In ultimul timp am decis publicarea setului de reguli dupa care echipa viaRomania.eu se ghideaza atunci cand decide daca aproba sau nu spre publicare un review. Cei interesati pot citi setul de reguli mai jos si pot raspunde acestui post cu comentariile lor care sa ne ajute sa Inbunatatim aceste reguli.

 1. Va rugam sa fiti cat mai obiectivi in acordarea notelor. Review-urile se puncteaza pe o scara de la 1 la 5, o medie de 3 reprezentand o nota normala/buna. 
 2. Toate review-urile necesita verificare si aprobare din partea noastra inainte de a fi publicate pe site neexistand nici un « termen limita » pana la care ne obligam sa publicam un review din momentul in care a fost facut. 
 3. Nu toleram “self-review-urile”, adica review-urile pe care proprietarii unitatilor de cazare (sau apropiatii acestora) si le fac singuri. 
 4. Vom incerca toate metodele de care dispunem pentru a depista si dovedi cazurile de “self-review” si in unele cazuri vom recurge la aplicarea ultimului punct din prezentul set de reguli. 
 5. Vor fi respinse, fara alte verificari ulterioare, review-urile facute de utilizatori care furnizeaza adrese de e-mail inexistente, invalide sau care nu le apartin. 
 6. Vor fi respinse, fara alte verificari ulterioare, toate review-urile care contin note exagerat de mari sau exagerat de mici, fara a prezenta argumente suficiente ““ pe fiecare criteriu de notare in parte ““ care sa le sustina. 
 7. Vor fi respinse, fara alte verificari ulterioare, toate review-urile care contin texte obscene sau injurii la adresa proprietarilor, personalului sau oricaror alte persoane. 
 8. Exista sanse minime ca un review care contine doar note maxime sau doar note minime sa fie publicat. 
 9. In unele cazuri, review-urile pot fi respinse in cazul in care numele furnizat nu poate fi verificat la receptia unitatii de cazare pentru care a fost facut. 
 10. Ne rezervam dreptul de a nu publica anumite review-uri fara a fi obligati sa furnizam orice explicatii sau justificari autorilor acestora.

Asa cum a declarat Inca de la lansarea acestui proiect online, ne dorim sa devenim un punct de referinta In ceea ce priveste review-urile pentru unitatile de cazare din Romania asa ca am hotarat sa nu (mai) facem nici un compromis In ceea ce priveste calitatea acestora. Desi ne-ar placea sa avem publicate sute de review-uri, vom alege calitatea In defavoarea cantitatii si vom publica doar review-urile care merita, adica acelea care pot ajuta un turist sa faca o alegere. O simpla lista de comentarii gen “e super”, “am fost si mi-a placut”, “veniti si n-o sa regretati”, etc. nu ajuta pe nimeni. Nici pe turist si nici pe proprietar.

4 thoughts on “Reguli privind publicarea review-urilor

 1. Pingback: Traim în Romacirc;nia… « viaRomania.eu

 2. Pingback: viaRomania.eu » Blog Archive » Traim în Romacirc;nia…

 3. Pingback: Din nou despre review-uri… | Blog viaRomania

 4. Pingback: Ce facem în astfel de cazuri? | Blog VIAROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *