Statisticile pentru rezervările pe litoralul românesc – sezonul estival 2012

N-am mai făcut de mult o statistică cu rezervările care se fac pe viaRomania.eu și cum vara s-a dus de mult, ne-am gândit că una despre situația rezervărilor pe litoralul românesc în sezonul estival 2012 ar fi interesantă.

mamaia-2012-litoral-romania

Cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc

Așa cum era de așteptat, bazându-ne pe experiența anilor trecuți, cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc în 2012 a fost tot Mamaia, cu 33.31% din numărul total de rezervări, la mică distanță aflându-se o stațiune din extrema cealaltă a plajei românești de la Marea Neagra: Saturn, 27.46% din turiștii care au făcut rezervări pe viaRomania alegând să-și petreacă vacanța aici.

Tot aproape la egalitate au fost următoarele doua stațiuni din topul nostru – Neptun-Olimp (9.33%) și Eforie Nord (8.75%). Situația completă este cea din tabelul următor:

rezervarile-pe-statiune

Ce tip de hotel au preferat românii?

Referitor la cele mai căutate hoteluri pe litoralul românesc ca și categorie de clasificare, în top au rămas hotelurile de două stele, peste patruzeci la sută din rezervări fiind pentru astfel de spații de cazare. Au urmat, ca și procent din total, rezervările pentru hoteluri de trei și patru stele, hotelurile de cinci stele fiind rezervate de doar 0.46% din turiștii care au ales viaRomania.

Situația completă, în tabelul de mai jos:

rezervari-pe-tip-de-hotel

Care au fost cele mai căutate hoteluri?

Cel mai căutat hotel de pe litoralul românesc în sezonul estival 2012 a fost pe viaRomania Phoenicia Holiday Resort din Mamaia, urmat de Hotel Cleopatra din Saturn și Hotel Mercur-Minerva Family Club tot din Mamaia.

Top 10 cele mai căutate hoteluri de pe litoralul românesc este completat în ordine de Hotel Decebal din Neptun, Hotel Prahova din Saturn, Hotel Diana din Eforie Nord, Hotel Tomis din Mamaia, Hotel Gloria din Eforie Sud, si Hotelurile Aurora si Majestic, ambele din Mamaia.

Notă: statistica a fost realizată pe cele 142 de hoteluri la care viaRomania a făcut rezervări în sezonul estival 2012 pe litoralul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *