Cele mai frumoase 10 priveliști de care te poți bucura dintr-o… piscină!

De la o piscină pe acoperiș din Los Angeles până la un ponton plutitor în lacul Como, cele mai frumoase priveliști de la piscină din jurul lumii.

hotel-du-cap-eden

Construită în 1870, piscina cu apă sărată săpată în stâncă a Hotel du Cap Eden-Roc, din sudul Franței este piesa de rezistență a acestei stațiuni-vedetă de peste 80 de ani. Clark Gable s-a bronzat pe șezlongurile acestei piscine; Brigitte Bardot a făcut senzație în bikini; Regelui Egiptului, Farouk, îi plăcea să facă baie acolo împreună cu cele opt neveste.

Ceea ce face însă ca această piscină să fie cu adevărat legendară este priveliștea – o revărsare a apei mării într-o piscină construită în stâncă, ce oferă o vedere panoramică asupra strălucitoarei părți de Sud a Mediteraneenei Franceze.

Așa cum există o regulă nescrisă a petrecerilor date acasă care spune că în final toată lumea o să ajungă în bucătărie, e clar că oaspeții unui complex hotelier își vor petrece majoritatea timpului în jurul piscinei – chiar dacă au la dispoziție o plajă frumoasă și marea înspumată la dispoziție. Iar acest principiu se aplică mai ales când piscina oferă și o priveliște fabuloasă.

Cu toate acestea, în ziua de astăzi nu este suficient să ai la hotel un dreptunghi plin cu apă înconjurat de câțiva palmieri și câteva șezlonguri. Piscinele sunt acum mai spectaculoase ca oricând și nu numai că trebuie să arate incredibil (Piscina vintage a hotelului Eden-Roc a fost restilizată în stilul ‘piscina infinită’), trebuie totodată să ofere și niște priveliști fantastice.

Pangkor Laut Resort, Malaysia

‚Este un fel de emblemă, un magnet pentru oaspeți’ spune designer-ul internațional de centre spa Sylvia Sepielli despre minunata piscină revărsantă de lângă ocean din stațiunea Pangkor Laut din Malaezia, al cărui design l-a construit ca parte din centrul Spa al hotelului. Prin verdele de jad al piscinei care se potrivește cu oceanul din zare și ambianța scăldată în frunze de frangipani și bougainvillea (floarea de hârtie), Pangkor Laut a ridicat design-ul piscinelor la rang de artă. Asta explică probabil de ce, potrivit lui Sepielli, mulți oaspeți aleg să nu înoate în ea.

‚De fapt aceștia par să prefere liniștea de care au parte lângă piscină, atunci când observă plantele, vilele și priveliștea pe care o oferă marea și jungla din golf’ spune Sepielli. ‚Piscina devine astfel un monolit, un loc în care oamenii se adună și se simt bine.’

banyan-tree-seychelles-recreational-facilities-main-pool

Puține stațiuni turistice din lume pun atât de mult accent pe priveliștea oferită de o piscină cum o face Banyan Tree din Seychelles. Fiecare dintre cele 60 de vile are cel puțin o piscină privată cu vedere către ocean, iar șase vile au câte două piscine fiecare. Cu toate acestea, în fața verandei hotelului principal, lângă plaja nisipoasă se află o altă piscină, mai mare decât toate celelalte, care ocupă cea mai de preț parte a proprietății. Construită după principiul piscinei infinite cu un punct îngust care se ivește deasupra plajei, piscina pare să plutească pe mare, cu palmieri de fiecare parte și cu valurile mării izbindu-se de structura de granit de la bază. Toate acestea produc efectul scontat.

‚Oamenii sunt vrăjiți de priveliște’ spune Reinhold Johann, fost manager general al stațiunii. ‚Oaspeții înoată până la marginea care duce către ocean și cad parcă în transă. Liniștea oferită de priveliște și apa piscinei au un efect meditativ uimitor’

The Standard Downtown, Los Angeles

Nu toate piscinele care oferă priveliști fantastice se află însă pe insule sau la hoteluri situate pe plajă. Hotelierul urban André Balazs, ale cărui hoteluri Standard din Los Angeles și Miami sunt preferate de către staruri, este regele piscinelor de pe acoperișul hotelurilor- unde te simți cel mai bine cu un cocktail în mână. Primul lui hotel Standard, de pe Sunset Boulevard a devenit imediat un rival pentru hotelul adiacent al lui Ian Schrager, Mondarian, tocmai datorită strălucirii oferite de piscina de pe acoperiș. Însă piscina de la etajul 12 a hotelului Standard din centrul orașului Los Angeles, cu vedere către zgârie-nori, către străzile aglomerate ale orașului și chiar către sigla Hollywood din distanță este cea mai bună dintre toate, pur și simplu pentru că redă aspectul dramatic al orașului.

Park-Hyatt-Tokyo-Club-On-The-Park-Pool1

Acestea fiind spuse, Balazs ar recunoaște probabil că o altă piscină dintr-un hotel urban oferă o priveliște mai spectaculoasă asupra orașului, chiar dacă aspectul social este cu siguranță mai puțin trepidant. Este vorba de piscina hotelului Park Hyatt din Tokyo. Aflată la cel de-al 47-lea etaj al celui de-al doilea turn al hotelului construit din sticlă și oțel, se află într-un atrium de sticlă, oferind astfel o priveliște de ansamblu asupra orașului Tokyo și chiar asupra muntelui Fuji la orizont. Noaptea, când piscina este iluminată cu albastru iar orașul strălucește dedesubt, te simți ca în Blade Runner, doar că, desigur, ești în halat de baie și te simți relaxat după masajul de la spa.

1. Piscina Cliffside, Hotel du Cap Eden-Roc, Franța

01 - Hotel Du Cap Eden Rock 13

Maiestuasa ‚piscină infinită’ a renumitului Hotel du Cap Eden-Roc este săpată în stâncă, de-a lungul coastei Cap d’Antibes chiar la ieșrea din Cannes. Este o piscină cu apă sărată care este încălzită în zilele mai răcoroase și oferă vedere către insulele Lérins și către sticlosul golf Cannes unde yacht-urile celebrităților și magnaților care sunt cazați aici străjuiesc apele. Pe o terasă ascunsă de ochii lumii, printre stâncile de deasupra piscine ospătarii aduc cocktail-uri pentru oaspeții care se odihnesc în căbănuțele private, pe șezlonguri, sub umbrelele de un alb strălucitor. Aproape la fel de spectaculos ca și priveliștea este faptul că poți zări celebrități precum Kate Moss, Bruce Willis și Johnny Depp.

Pont: O sfoară ce atârnă la nivel cu piscine vă permite să intrați de pe stânci direct în mare în stilul lui Tarzan.

2. Piscina Atrium, Park Hyatt, Tokyo

02 - 003483-04-atrium-pool-night

Situată la etajul 47 a faimosului hotel unde s-a filmat ‚lost in translation’ această capodoperă lungă de 20 de metri, dispusă pe patru culoare și adăpostită de un acoperiș dublu de sticlă oferă o priveliște spectaculoasă asupra cartierului Shinjuku, asupra orașului și asupra muntelui Fuji în depărtare. E de recomandat să mergeți acolo noaptea, când piscina este iluminată în albastru fluorescent și orașul strălucește dedesubt. Piscina face parte din clubul hotelului, de la centrul de fitness Park Spa, deci puteți comanda salate și sucuri din meniul de la spa în timp ce vă întindeți pe șezlonguri sub acele ferestre imense.

3. Piscina pe acopriș de la Athens Ledra Marriott Hotel, Atena, Grecia

Athens Ledra Marriott Hotel, Athens, Greece

Deși nu este la fel de chic ca celelalte piscine din acest top piscina de pe acoperișul acestui hotel situat în centrul Atenei oferă panorame de 360 de grade asupra orașului străvechi, inclusiv o priveliște centrală asupra lui Acropole și este un punct de observație excelent asupra Parthenon-ului și asupra cafenelelor, restaurantelor și străzilor aerisite ale districtului turistic Plaka. În serile călduroase de vară, atunci când Acropole se vede luminat de la distanță, hotelul organizează petreceri și banchete lângă piscină.

Pont- fie că mergeți în vacanță sau vă întoarceți din vacanță veți vedea că acesta este locul perfect de relaxare, departe de haosul de pe străzile din Atena.

4. Piscina principală din Singita Grumeti Sasakwa Lodge, Tanzania

Singita Grumeti Sasakwa Lodge, Tanzania

Să vezi migrația anuală a antilopelor și a zebrelor pe câmpiile Serengeti este spectaculos în sine. La proprietatea miliardarului Paul Tudor Jones al 2-lea, Sasakwa Lodge, puteți vedea această migrație în timp ce pedalați într-o ‚piscină infinită’ încălzită, construită pe promontoriul pajiștii din fața hotelului. Pe pajiște sunt montate telescoape astfel încât să observați mai în detaliu animalele și dacă vedeți ceva ce vă place, puteți chema un pădurar care să vă ducă cu mașina să observați totul îndeaproape…chiar și în slipi.

Pont- fiecare dintre cele 9 apartamente și vila privată din Sasakwa are o piscină privată în grădină, care oferă priveliști la fel de dramatice.

5. Piscina de pe acoperiș din The Standard Downtown, Los Angeles

The-Standard-Downtown-LA_Los-Angeles_USA_Rooftop-Bar

Hotelul foarte cool al lui André Balazs duce conceptul de piscină urbană la alt nivel- mai exact la etajul 12 pe acoperiș. Piscina strălucitoare în formă de L , înconjurată de căbănuțe construite în stil ‚space age’ și saltele cu apă are un bar animat alături, care atrage turiștii curioși și hipsterii locali. Aceștia vin acolo atât pentru muzică și băuturi cât și pentru priveliștea spectaculoasă către Library Tower, Museum Square și restul de zgârie-nori.

Pont- Vă puteți uita la filme clasice proiectate pe un perete gigant, după modelul drive-in în timp ce savurați un mojito în piscină.

6. Piscina Garden, Palazzo Avino, Ravello, Amalfi, Italia

palazzo-avino-palazzo-sasso-10-infinito-suite-terrace-68

Această piscină încălzită, cu o lungime de 18 metri aflată în grădinile grandiosului hotel-vilă Palazzo Avino din secolul XII din Ravello se află la 304 metri înălțime, la marginea unei stânci de unde se văd munții, apele cristaline și istoricele sate pescărești de pe coasta Amalfi.Pereții piscinei au ferestre, ceea ce înseamnă că puteți vedea oceanul când sunteți sub apă. Șezlongurile și umbrelele așezate pe margine vă permit să admirați priveliștea și fără să vă udați.

Pont- Apartamentul Infinito din Palazzo Avino are o piscină încălzită privată în grădina cu terasă care oferă priveliști la fel de spectaculoase asupra coastei.

7. Piscina Principală din Banyan Tree Seychelles, Mahé, Seychelles

banyan-tree-seychelles-recreational-facilities-main-pool

Palmieri luxurianți și bucăți imense de granit tronează asupra acestei piscine infinite de un albastru închis care se află în golful Intendance din Seychelles. Un punct îngust din centrul piscinei iese cumva în plaja nisipoasă de dedesubt, dând impresia că plutiți deasupra valurilor. De-a lungul golfului se observă insule tropicale, vase de pescuit și catamarane.

Pont- fiecare dintre cele 60 de vile ale stașiunii are o piscină privată cu vedere către golf, însă vilele recent construite, care au două dormitoare, au și câte o piscină pentru fiecare dormitor, precum și piscine încălzite cu jacuzzi.

8. Piscina de pe acoperiș de la hotelul The Berkeley, Knightsbridge, Londra

berkeley-health-club-and-spa

Într-un oraș care nu este renumit pentru piscine, piscina încălzită de pe acoperișul stilatului hotel Berkeley din Knightsbridge este unul dintre cele mai bine-păstrate secrete ale orașului. Construită în 1970 și străjuită de frumoase stâlpuri și arcuri Romane, este situată sub un acoperiș retractabil care se deschide în zilele însorite. Oferă o prilește rară către Hyde Park la nord și și un punct de observașie foarte bun către Knightsbridge și magazinele ‚vedetă’ Harvey Nichols si Harrods la vest. Nu puteți comanda cocktail-uri de la Blue Var dar puteți lua sucuri de la meniul centrului Spa.

Pont- Pentru 232 de dolari (150 de lire) aveți acces la piscină și la spa chiar dacă nu sunteți cazați la hotel.

9. Piscina Plutitoare, Villa D’Este, Lacul Como,Italia

Villa D'Este, Lake Como

Sunt puține priveliști în lume care să îți taie respirația așa cum o face piscine plutitoare de pe lacul Como, care face parte din uimitorul hotel din secolul XVI, Villa D’Este hotel care se află în nordul Italiei și are 152 de camere. Se văd munții, iar izvoarele, grotele și fântânile își fac simțită prezența pe pantele montane. Piscinei de pe ponton i s-a adăugat și un Jacuzzi, deși , având în vedere că pontonul este deschis numai vara s-ar putea să doriți să vă răcoriți și în lac.

Pont: o piscină interioară încălzită ce este disponibilă de-a lungul întregului an se află în clădirea clubului sportiv, unde puteși intra din clădirea principală printr-un pasaj subteran.

10. Piscina din Spa Village, Pangkor Laut Resort, Malaysia

Pangkor Laut Resort, Malaysia

Această piscină lungă și îngustă, înconjurată de palmieri și arbori de hârtie este de același verde-jad ca și oceanul din zare, deci vă dă sentimentul că înotați în ocean. Făcând parte din centrul spa al acestei stațiuni insulare exclusiviste, această piscină cu marginile ei abrupte și curbate intră cumva pe o plajă nisipoasă și adâncă, ce nu se vede din piscina propriu-zisă, deci veți avea ca priveliște palmieri, vile și pădurile luxoase din insula Pangkor de-a lungul golfului Malacca. Petale parfumate de frangipani și bougainvillea plutesc pe apă, întregind atmosfera Zen.

Pont- Lângă piscină este Jamu Bar, un bar cu gustări și sucuri de unde puteți comanda cocktail-uri de fructe tropicale când vă relaxați pe șezlong.

5 thoughts on “Cele mai frumoase 10 priveliști de care te poți bucura dintr-o… piscină!

 1. Mariana A.

  Toate sunt superbe, insa preferata mea este nr. 4, cea din Tanzania pentru ca este cea mai exotica.

  Reply
 2. Dreamers

  Asa visez sa arate vara care tocmai incepe, precum in privelistea din fotografia piscinei principale din Banyan Tree Seychelles, Mahé, Seychelles.

  Reply
 3. Irina Nitu

  Cel mai mult imi place Piscina Principală din Banyan Tree Seychelles, Mahé, Seychelles, are o priveliste superba iar relaxarea cu siguranta e maxima in ea.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *