Precizări privind atenționarea de călătorie pe litoralul bulgăresc emisă de MAE

Stimați turiști, vă prezentăm mai jos informarea primită de la partenerii noștri din Bulgaria referitor la atenționarea de călătorie emisă în data de 03.07.2014 de Ministerul Afacerilor Externe din România.

Dear Partners,

Please be informed that after several samples of the seawater in Albena Resort were tested, the Regional Health Inspection in Dobrich Region, as well as the one in Varna Region (RHI) has given us the assurance that the results are absolutely normal and within the standards.

Albena PLC has already filed a letter to Bulgarian Ministry of Energy and Economics (Deputy Minister in charge of Tourism), as well as to the Bulgarian Ministry of Foreign Affairs requesting the correct information to be sent to the Romanian authorities and medias, in order for the public to have a clear view of the situation.

Kindly please inform your clients about the real situation.They don’t have to warry.
Thank you in advance!

Stimati Parteneri,

Va rugam sa luati la cunostinta faptul ca in urma testarii unor mostre de apa de mare din regiunea Albena, Inspectoratul Regional de Sanatate din regiunea Dobrich si cel din regiunea Varna ne-au trimis asigurari ca rezultatele sunt absolut normale si se incadreaza in standarde.

Acestea au trimis deja o scrisoare oficiala catre Ministerul Bulgar de Turism si Ministerul Afacerilor Externe prin care se cere ca informatia corecta sa fie trimisa autoritatilor din Romania si mass-media astfel incat publicul sa fie informat corect despre aceasta situatie.

Va rugam respectuos sa informati clientii dvs. despre situatia reala. Acestia nu au de ce sa isi faca griji.

Vă dorim călătorii sigure și plăcute și vacanțe reușite!

UPDATE 16:07

Atașăm documentul oficial emis de autoritatile bulgaresti privind controlul si monitorizarea apelor din Regiunea Varna ( Nisipurile de Aur, Sf. Constantin si Elena) – DESCARCĂ DOCUMENT AICI

Va trimitem informatia pentru monitorizarea regulată a apei de mare din zonele pentru scăldat din regiunea Varna pentru luna iunie 2014. Rezultatele monitorizării de zone pentru scăldat din statiunea “Nisipurile de Aur” și “Sf.sf. Constantin și Elena” îndeplinesc cerințele Regulamentului nr.5 de management al calității apei de scăldat din 2008.(conform DB.nr.53 din 10 iunie 2008,modificare si completare in DB nr.15 din 21 februarie 2012 ,modificare DB din nr.5 din data 18 ianuartie 2013) Urmeaza monitorizarea apei pe data de 7 și 08 iulie 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *