Weekend plin în Brașov și împrejurimi!

Cei care aleg să-și petreacă acest weekend în Brașov sau împrejurimile acestuia vor avea parte de mai multe evenimente interesante numai bune să te facă să nu stai în casă.

Astfel, în Brașov a debutat deja festivalul de cultură urbană „Bohemian Square”. După cum declară organizatorii

Bohemian Square reimagineaza spațiul public și reinventeaza prin artă cea mai boemă locație a țării – Piața Sfatului și intima Piață Enescu.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook dedicată evenimentului sau pe pagina comunității Bohemian Square.

La Făgăraș, cetatea va fi deschisă pentru vizitatori în acest weekend până la miezul nopții, cu ocazia Zilelor Făgărașului. Turiștii au posibilitatea să viziteze în întregime cetatea, adică toate cele trei ansambluri: lacul, zidurile de apărare cu bastioanele și Castelul din curtea interioară (parter + două etaje). Biletul de intrare costă 10 lei și include și accesul la Muzeul „Țara Făgărașului”. Programul complet pentru „Zilele Făgărașului 2015” îl găsiți aici.

Dacă tot ajungeți în zonă, ar fi bine să dați o fugă și până la Sâmbăta de Sus. Aici, mai exact la baza pârtiei Drăguș, se desfășoară festivalul „In Transylvania”. Acesta este – așa după cum declară organizatorii – „more than a music festival”

In Transylvania este mai mult decât un festival de muzică, este o experinţă în sine. Între 20 şi 23 august 2015 te aşteptăm cu activităţi de aventură, workshopuri, jocuri, competiţii sportive, multă distracţie şi voie bună. Este o evadare în natură cu toate ingredientele necesare unei rețete de succes: camping în mijlocul pădurii, peisaje minunate cu munţi şi văi, muzica live si multe altele.

Informații complete pe pagina web a festivalului sau pe pagina de Facebook. Iar dacă vreți să vedeți cum a fost anul trecut, urmăriți acest film:

IN TRANSYLVANIA 2014 – Official Aftermovie from IN TRANSYLVANIA on Vimeo.

Tot în apropiere de Brașov, la Râșnov, are loc în acest weekend a șaptea ediție a festivalului de Reconstrucție Istorică. Tema din acest an este „Vikingii și colonizarea săsească din Transilvania”. stfel, braşovenii, râşnovenii şi turiştii prezenţi în acest weekend în grădina Cetăţii vor avea parte de trei zile pline de războaie şi demonstraţii de luptă, dar mai ales de momente de viaţă cotidiană de acum câteva secole.

Mai multe informații despre acest eveniment găsiți aici.

Nu mai aveți așadar niciun motiv să stați în casă, mai ales că vremea se anunță frumoasă pentru acest weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *